MBB 1e Limburgse bouwbedrijf met MVO-zelfverklaring

MBB 1e Limburgse bouwbedrijf met MVO-zelfverklaring

Maasveste Berben Bouw beschikt nu over een MVO-zelfverklaring. De MVO-zelfverklaring is tot stand gekomen met behulp van de MVO-zelfscan van Bouwend Nederland en gesprekken met een adviseur van Stimular. NEN heeft de onderbouwing goedgekeurd en de MVO-zelfverklaring gepubliceerd op haar publicatieplatform [www.nen.nl/normontwikkeling/publicatieplatform-iso-26000.htm].

Het proces zelf is leerzaam geweest voor de eigen organisatie. Het resultaat is een document met daarin alle aspecten van ISO 26000 op een rij, bedoeld voor alle belanghebbenden van het bedrijf. Zij kunnen nu lezen hoe Maasveste Berben Bouw invulling geeft aan MVO [www.maasvesteberbenbouw.nl/mvo/].

Het MVO-beleid van Maasveste Berben Bouw is gericht op de continue balans tussen people, planet en profit. Meer concreet: zij bieden werkgelegenheid aan medewerkers van WSW-bedrijven, leerlingen en social return-doelgroepen. Natuurlijk zijn de mogelijkheden van deze kandidaten beperkter, maar de onderneming is altijd bereid te zoeken naar een passende oplossing. Deze inspanningen worden beloond door het enthousiasme waarmee de kandidaten bij hen werken. Ook voert het bedrijf actief beleid op vermindering van de CO2-uitstoot. Binnen drie jaar verminderen we deze met 20% door onder andere het vergroenen van het wagenpark. Maasveste Berben Bouw publiceert haar footprint op [www.milieubarometer.nl/openbare_co2-footprint]. Een ander belangrijk onderdeel van MVO is transparantie. Hieraan geeft het bedrijf invulling door de onderbouwing van de MVO-zelfverklaring downloadbaar op haar website te plaatsen. Stakeholders, klanten, leveranciers en onderaannemers worden uitgenodigd om in een open dialoog over MVO te sparren. Bas Herberigs, directeur: “Samenwerking in de keten is essentieel voor een gezonde toekomst van de bouw.”

 

 

« Terug naar Nieuws
Contact
Maasveste Berben Bouw
't Sittert 6, 6077 NN St. Odiliƫnberg
Postbus 31, 6040 AA Roermond

Vestiging Maastricht
Gronsvelderweg 8, 6247 ER Gronsveld

Inloggen partnerportaal

Inloggen bewonersportaal
T. 0475 - 53 89 00
Contactformulier »